Afvallen in een maand

Hoeveel mag je maximaal afvallen in een maand? Dat ligt anders dan bij afvallen in een week.

Wat is het advies over de aantal kilo’s dat je maximaal kunt afvallen zonder dat het ongezond wordt?

Een hele goede vraag waar niet een eenduidig antwoord voor is:

Het hangt van je conditie af, van hoeveel je te zwaar bent, van je omstandigheden, je leeftijd en je gezondheid, maar ook van de reden waarom je af wilt vallen en je bereidheid te doen wat nodig is, om je doel te bereiken!

De Langzame en “Veilige” Route

Over het algemeen is het advies van de voedingsdeskundigen dat een halve tot een hele kilo per week afvallen een goed tempo is. Van heel streng lijnen wordt meestal gezegd dat het niet gezond is, dat je lichaam in de zuinige stand gaat en dat het een jojo effect veroorzaakt.

In de meeste gevallen klopt dat ook wel.

En het is natuurlijk ook zo dat men veelal te dik is geworden door verkeerde eetgewoonten en/of te weinig beweging en dan is het uiteraard het beste het probleem bij de wortel aan te pakken en die verkeerde gewoonten te vervangen door goede. Trouwens is ook de sociaal-psychologische kant van het verhaal interessant om eens te bekijken; een verkeerd gedachtenpatroon kan van grote invloed zijn op je gewoonten, het wel of niet te zwaar zijn en het eventueel in staat zijn blijvend af te vallen.

Snel Afvallen In Een Maand, Kan Dat OOK Veilig Zijn?

Toch kan je ook sneller afvallen zonder dat het ongezond is en dat je lichaam in de spaarstand gaat. Dit geldt helemaal als er sprake is van veel overgewicht; hoe groter het overgewicht, hoe sneller je afvalt en ook hoe belangrijker het is om snel van je (buik)vet af te komen.

Bij afvallen in snel tempo is natuurlijk de calorie-inname van essentieel belang, maar nog belangrijker is in welke vorm je die calorieën naar binnen werkt. Als je heel nauwgezet zorgt dat je met minder calorieën toch alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt, zou je een stuk sneller af kunnen vallen zonder dat het ongezond is!

Door bij elke maaltijd flink wat rauwkost naar binnen te werken als vulmiddel en op te letten dat je daarnaast voldoende eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen etc. tot je neemt, kun je best twee keer zo veel afvallen of zelfs nog meer.

Daarbij is flink wat bewegen ook noodzakelijk; zo krijg je minder calorieën binnen, terwijl je er meer verbruikt. Het risico bij deze methode is dat als je aandacht verslapt, je niet alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt met alle bovengenoemde nadelen van dien; het kost je dus wel de nodige investering in tijd en alertheid.

Wil je dus zoveel mogelijk afvallen in een maand, dan moet je eigenlijk zowel calorieën als voedingsstoffen tellen, maar vooral ook iedere dag meer gaan bewegen.

Afvallen in Een Maand Begint In Je Hoofd!

Maar daar houdt het niet op. Waarschijnlijk het meest belangrijke punt, zeker als je erop uit bent om je uiteindelijke resultaat ook vast te houden voor de rest van je leven, is dat je houding verandert.

Dat betekent dat je eten niet langer als emotioneel medicijn gaat gebruiken. De manier waarop je eet, het voedsel dat je binnenkrijgt, is van grote invloed op je gezondheid. Veel suikers en geraffineerde koolhydraten kunnen je dan wel even beter laten voelen, ze hebben een fatale impact op je lijf en je gezondheid.

Puur eten, verse groentes, peulvruchten, noten, en eiwitrijke producten kunnen daarentegen juist een geweldig positieve invloed hebben op je lichaam en gezondheid, en dat is zeker iets waar je misschien even aan moet gaan wennen.

Hoe graag je ook zou willen geloven in pilletjes, poedertjes, magische dieten en andere “snelle” oplossingen voor je overgewicht, je moet in gaan zien, dat je een verandering moet maken voor de rest van je leven.

En pas als je echt bereid bent om die verandering echt tot stand te brengen, en je realiseert dat het betekent dat je vanaf nu, voor altijd meer moet sporten en bewegen en je lichaam moet voeden met vooral gezonde voeding, pas dan kun je heel snel afvallen in een maand, zonder dat de kilo´s er later weer bijkomen!

Tags: No tags

Comments are closed.