Afvallen in een week

We kennen allemaal de situatie wel: al maanden of weken weet je dat er een gelegenheid is waarvoor je in die spectaculaire outfit wilt passen. Je hebt jezelf beloofd om dus aan een dieet te beginnen maar het is zo moeilijk om je daar over zo’n lange periode vol te houden of het ging toch niet zo snel als je had gewacht of gehoopt. Als je toch echt je zinnen hebt gezet op die ene outfit dan is er een manier waarop je kunt afvallen in een week: de zogenaamde crash diëten. Let er wel op dat je dit niet doet tijdens een zwangerschap!

Een voorbeeld van een crashdieet is het ziekenhuisdieet (soms ook wel het 5 dagen dieet, vetvrrij dieet, Slingerlanddieet of Goednieuwsdieet genoemd). Deze diëten kunnen je helpen om in een week 5 kilo kwijt te raken.

Het ontbijt bestaat over het algemeen uit het eten van een citrusvrucht (sinaasappel of grapefruit bijvoorbeeld) en toast of beschuit en voor de caffeïneverslaafden onder ons is er goed nieuws: je kunt tijdens zo’n dieet onbeperkt koffie en/of thee drinken zolang het maar zonder suiker of melk is. Let er wel op dat je ook voldoende water drinkt, de aangeraden hoeveelheid is 2 liter per dag.
Eieren worden tijdens dit dieet ook veel gegeten, vaak of bij de lunch, of het avondeten, of zelfs allebei. Je kunt ze koken, je kunt een roerei maken, of gewoon gebakken ei, zolang je het maar niet bakt in boter.

De eiwitten in o.a. eieren zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt waardoor je minder snel naar snacks grijpt en het verhoogt ook je vetverbranding waardoor je dus sneller afvalt. Verder eet je zowel in de middag als in de avond meer citrusvruchten, yoghurt, tomaten, sla, komkommer, en af en toe kip, biefstuk of vis. Er zijn speciale diëten voor sporters, die het normale ziekenhuisdieet aan mogen vullen met tussendoortjes zoals bananen, ontbijtkoek, gedroogde vruchten (rozijnen en dadels), vijgen, extra kip, kalkoen of brinta bij de lunch of het avondeten, en extra pasta, aardappelen of rijst.

Als je meer wilt afvallen dan de 5 kilo in een week wordt er over het algemeen bij dit soort diëten aangeraden om ze niet langer te volgen dan drie weken aan een stuk. Als je nog meer af wilt vallen dan is het belangrijk dat je eerst weer een week normaal te eten en dan kun je het dieet nog een keer drie weken volgen. Hebt je eenmaal je gewenste gewicht bereikt, dan kun je zorgen dat je op gewicht blijft door in ieder geval iedere maandag in de ochtend een glas water met citroen te drinken, onder de middag een appel en een beschuitje of een stukje toast te eten, en ’s avonds een halve krop sla met een tomaat en een ei te eten.

Wil je dus meer af vallen dan 5 of 10 kilo dan is het een dieet wat evengoed nog wel een hoop tijd kan kosten maar voor afvallen in een week voor die speciale gelegenheid is het uitermate effectief.

Tags: No tags

Comments are closed.