Afvallen Na De Bevalling

Als je tijdens je zwangerschap een paar pondjes bent aangekomen, wil je vast snel afvallen na de bevalling. Een zwangerschap en bevalling hebben een enorme impact op je lichaam én je gevoelsleven. Het duurt niet alleen een tijd voordat je weer in je oude kleren past, maar ook voordat je je gevoelens weer op orde hebt.

Bij sommige vrouwen veroorzaakt het dragen van een kind een grote toename in lichaamsomvang en dat draagt natuurlijk niet bij aan ‘lekker in je vel zitten’. Maar als je net een kindje hebt gekregen heb je een heel goed wapen in de strijd; borstvoeding!!

Borstvoeding

Probeer als het even kan je kindje de borst te geven in plaats van de fles. Hoe goed de flesvoeding ook is, niets kan tippen aan moedermelk. Maar het grote voordeel voor jou is dat het je helpt weer snel wat af te vallen. Als je borstvoeding geeft en een beetje oplet op wat je eet, kan je zo heel wat kilootjes verliezen; ten slotte eet je met zijn tweetjes van wat jij naar binnen werkt.

Overigens is borstvoeding geven ook heel goed om je baarmoeder weer snel in de oude vorm te laten herstellen; elke keer als je je kindje aanlegt, krijg je contracties in de baarmoeder. Het is wel een beetje pijnlijk, maar het zorgt dat je baarmoeder zichzelf weer snel in de oorspronkelijke vorm ‘trekt’.

Beweging

Als je tijdens de zwangerschap bent blijven sporten, dan kun je dat na de bevalling meestal ook weer snel gaan doen. Begin natuurlijk wel rustig aan. Zwemmen is een voorbeeld van sport die heel geschikt is voor zwangere en net bevallen vrouwen. En iets anders wat je ook meestal weer snel kunt doen is wandelen. Dat kun je zelfs met je kindje doen. Buikspieroefeningen zijn natuurlijk in het begin niet aan te raden, wat wél heel goed is, is om de ringspieren en je buikspieren te oefenen.

Dat kun je doen door te gaan staan en dan simpelweg je buikspieren aanspannen. De ringspieren oefenen is goed tegen incontinentie. Vaak zijn de ringspieren na de bevallling wat slapper. Je kunt ze trainen door ze een aantal keer achter elkaar samen te knijpen. (Als je niet weet waar ze precies zitten, kun je tijdens het plassen een keer in een keer je plas ophouden; dat doe je met je ringspieren) .

Gezonde voeding

Of je nou voor borstvoeding kiest of niet, na de bevalling is het extra belangrijk om gezond te eten, zodat je weer snel op krachten komt. Let erop dat je voldoende eiwitten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

En als je borstvoeding geeft mag je wat extra zuivelproducten nemen, kies dan voor de soorten die niet te zwaar zijn, yoghurt of karnemelk bijvoorbeeld. Als je op deze punten let, is afvallen na de bevalling helemaal niet zo moeilijk!

Tags: No tags

Comments are closed.